WOC kleding

Op zondag 3 mei reisde het WOC Regio West af naar Budapest in Hongarije met een team jongens onder de 13 jaar om daar een korte stage af te werken en dagelijks te trainen en wedstrijden te spelen tegen hun Hongaarse leeftijdsgenoten.

Foto's van deze stage kun je vinden in het WOC fotoalbum

 

(voor verslag lees verder...)

De 14 jongens staan onder begeleiding van Miklos Popovics, Koen Hoogenboom, Luca Groenendijk en Eric Noordegraaf.

Team WOC Regio West - jongens onder 13 jaar

De deelnemers aan deze stage zijn: Niels Zwijnenburg, Jaimy ter Schiphorst, Terrence Smit, Joel Kluiver, Dejan Jovanovic, Shayan Kordestani, Martijn Barendregt, Matteo Fattor, Finn Helder, Max Reijchard, Jimmy Sjardijn, Wester Stienstra, Nick van der Plas en Mark Overvliet.

Verblijf:

Villa Hotel Kristal
Budapest Társ u. 9. 1118 Hongarije
Tel. +36 1 466 9043

VERSLAG VAN DEZE STAGE

 

Zondag 3 mei, 1e dag

Na het WOC eindtoernooi in Eindhoven naar het vliegveld in Rotterdam om te vertrekken richting Budapest. Rond half 7 vertrokken en na een kleine 2 uur aangekomen op het vliegveld in Hongarije. Ons contact persoon, stond ons reeds op te wachten en we konden dan ook snel per bus richting hotel. Kamers ingedeeld en daarna naar het restaurant om nog wat te nuttigen. De jongens waren enigszins verbaasd van het aantal schnitzels wat op hun bord lag…….  Na het eten richting de kamers om te gaan slapen.


De jongens waren enigszins verbaasd van het aantal schnitzels wat op hun bord lag…

Maandag 4 mei, 2e dag

Vanochtend om 07.00 uur opstaan en in het hotel ontbijten. Gisterenavond toch goed  en laat gegeten, maar ook nu hadden de jongens zin om te eten. Via de tram en bus richting het Margareta eiland. Op het eiland zijn meerdere zwembaden om te trainen. De jongens hebben  tijdens de training o.a. een zwemtestje gedaan. Na de ochtend sessie terug naar het hotel en vervolgens te lunchen. De jongens kregen dit maal kip met rijst met vooraf een vruchtensoep. Veel tijd om de zwembroek te laten drogen was er niet ; om 15.00 uur werden we ontvangen bij de organiserende vereniging YBL. Na een korte warming up werd er gespeeld tegen de leeftijdsgenootjes van YBL. Na een dik uurtje spelen, meldde zich de volgende groep jongens van YBL. Uiteindelijk einde oefensessies om 18.00 uur. Het weer is trouwens prima in de hoofdstad van Hongarije en de jongens (en staf) zijn dan ook blij om te trainen in een buitenbad. Het restaurant waar we gegeten hebben is vlakbij bij het hotel en alle bordjes waren leeg na de maaltijd. Om 21.30 uur lag iedereen te slapen.


Koen geeft de jongens nog even de laatste aanwijzingen

Dinsdag 5 mei, 3e dag

Na het ontbijt in het hotel, per tram richting het zwembad op het eiland. Er werd getraind in groepjes om een aantal vaardigheden aan te leren, dan wel te verbeteren. Inmiddels was Hanneke Slagter gearriveerd. Hanneke woont en speelt in Dunaújváros. De avond hiervoor was ze uitgeschakeld tijdens de halve finale. De wedstrijd van Hanneke werd live uitgezonden op de Hongaarse tv. Waterpolo “leeft” dus behoorlijk hier ! Na de training richting restaurant. De warme maaltijd gaat steeds beter bevallen bij de jongens. Nu eet bijna iedereen zijn bordje leeg…  Om 15.00 uur vertrokken naar het zwembad van YBL. Dit bad ligt op 10 minuten loopafstand van het hotel. Hier weer gespeeld vanaf 15.30 tot 18.00 uur. De jongens schrokken een beetje toen er geen voorgerecht werd geserveerd, maar direct een spaghetti tijdens het avondeten. Alle bordjes waren leeg en dit werd beloond met als toetje Hongaarse pannenkoeken. Na het eten eerst de uitreiking voor de meest verdienstelijke sporter. Gisteren was dit Max. Nu was dit Finn. De jongens mochten de eerste helft van Juventus – Real Madrid kijken om vervolgens de hotelkamers op te zoeken.


Jongens van WOC Regio West en YBL

Woensdag 6 mei, 4e dag

Deze dag vertrekken rond half 9 uit het hotel. In de ochtend wat vaardigheden behandeld in de training. Het blijft mooi weer en de jongens beginnen een beetje te verkleuren van het trainen en spelen in de buitenbaden. Na de warme lunch op weg naar zwembad Komjadi. Hier spelen we in de middag tegen KSI. Deze vereniging heeft rond de 100 jongens <12 jaar. KSI heeft een van de beste jeugdopleidingen met optimale faciliteiten. De jongens trainen iedere dag 2 uur aan het einde van de middag. In de zomer periode worden de jongens de hele dag opgevangen door de vereniging. In deze 2 maanden krijgen de jongens land- en watertrainingen en eten bij hun vereniging. Aan het einde van de dag worden de kinderen weer opgehaald door de ouders.
Na de oefensessie tegen KSI, wordt er een pizza gegeten bij het Italiaanse restaurant van Tamas Kasas. Deze Hongaar heeft alle hoofdprijzen wel gewonnen en is o.a. 3voudig Olympisch kampioen geworden en runt nu dus een Italiaans restaurantje naast zwembad Komjadi. Na de pizza richting het andere zwembad waar we de wedstrijd UVSC tegen Szentes bekijken. Bij Szentes speelt de Nederlander Thomas Lucas zeer verdienstelijk mee, als midvoor. Al met al een inspannend maar hele bijzondere dag voor de jongens.


De jongens samen met Thomas Lucas na de wedstrijd van UVSC tegen Szentes...

Donderdag 7 mei, 5e dag

Deze ochtend staat er een sightseeing op het programma. Ook kunnen de jongens nog wat inkopen doen bij het grote winkelcentrum vlakbij het hotel. Na de sightseeing richting restaurant om te lunchen. Dit keer kregen we goulash soep en als hoofdgerecht een soort kaas schnitzel. Rond 12.30 uur vertrokken we per bus richting het vliegveld. Landingstijd in Rotterdam volgens schema, waar de ouders klaar stonden om de jongens op te vangen.
Het WOC kan weer terug zien op een geslaagde trip. De jongens hebben een hoop geleerd en volop kennis kunnen maken met de Hongaarse (waterpolo) cultuur.


Het WOC Regio West team op sightseeing...