WOC kleding

YBL

 

De jongens onder de 15 jaar zijn van 5 t/m 9 mei op stage geweest In Budapest.

Foto's van deze stage kun je vinden in het WOC fotoalbum

 

 

Maandag 5 mei 1e dag;

De vliegreis was eerder in dit jaar via Rotterdam naar Budapest, goed bevallen. Dus ook vandaag vertrek vanaf vliegveld Rotterdam en met Transavia naar Hongarije. Na iets minder dan twee uur aangekomen op het vliegveld en met de gereedstaande bus naar het hotel. Kamers ingedeeld en daarna te voet richting het zwembad. Het weer is prima in de hoofdstad van Hongarije en de jongens (en staf) zijn dan ook blij om te trainen in een buitenbad. De training was om 19.00 uur afgelopen. Het restaurant waar we gegeten hebben is vlakbij bij het hotel en alle bordjes waren leeg na de maaltijd. Om 21.30 uur lag iedereen te slapen.

WOC team foto

 

Dinsdag 6 mei 2e dag;

Vanochtend vroeg uit het bedje. Om 07.00 uur ontbijt en half uurtje later richting het zwembad. Tijdens de ochtendtraining een goed uur gespeeld tegen de Hongaarse leeftijdsgenoten. Het was vandaag prachtig weer trouwens en dat maakt het trainen in een buitenbad extra fijn. Jongens moesten even wennen aan het 30 meter veld… 
watertraining in het 30m bad
watertraining in het 30m veld

Na de watersessie een fysieke training gevolgd met als afsluiting van de ochtend een voetbalwedstrijdje tegen de Hongaren. Helaas waren de Hongaren met het voetballen behendiger. Het werd uiteindelijk 9-6 voor de tegenstander. Na de warme lunch even tijd om naar het hotel te gaan en wat te rusten of te internetten. Vanaf 16.00 uur stond er een wedstrijd op het programma tegen de jongens van YBL. WOC won deze wedstrijd na een gelijk opgaande strijd met 19-12. In de vooravond waren we te gast het degradatieduel YBL tegen Szentes. YBL had weinig kan en gaat een klasse later spelen komend seizoen. Na deze wedstrijd gedineerd in “ons” restaurant. De bordjes gingen weer volledig leeg.  Om 22.00 uur lag iedereen moe en voldaan op zijn bed in het hotel Kristal.

 

Woensdag 7 mei 3e dag:

Deze ochtend konden we iets later opstaan omdat de trainingen vanaf 09.00 uur aanving. Na de warming up wederom een wedstrijd gespeeld tegen YBL.  De jongens hadden een paar extra opdrachtjes gekregen. Tijdens de wedstrijd bleek dat de afspraken grotendeels, prima nagekomen werden. Na de wedstrijd nog even een onderling partijtje voetbal gespeeld op het bijgelegen grasveld. Het was weer heerlijk weer en de jongens krijgen een gezond kleurtje van alle buitenactiviteiten. Na de warme lunch (soep, spaghetti en cake) naar het hotel om wat te rusten. Om 15.00 uur vertrek richting zwembad, waar de voorbespreking plaats vond. Na de wedstrijd richting restaurant, waar een echte Hongaarse goulash soep werd geserveerd en als toetje pannenkoekjes. Na wat internetten gingen de lampjes om 21.30 uur uit om te gaan slapen.
Aanvoerder Dirk Stigter
Aanvoerder Dirk Stigter

 

Donderdag 8 mei 4e dag:

Vandaag startte de ochtendsessie om 08.00 uur, dus op tijd het hotel uit. Het heeft de afgelopen nacht geregend en aan het begin van de ochtendtraining is het nog behoorlijk fris. Gelukkig brak in de loop van de ochtend de zon weer door en werd het een heerlijke dag met temperaturen rond de 20 graden. Na de training was er nog even de gelegenheid om een groot winkel centrum te bezoeken. Het leek erg op een Amerikaanse versie. Na de warme lunch had de manager van KSI een rondleiding georganiseerd, welke eindigde op een bergtop met prachtig uitzicht op de rivier de Donau en Buda en Pest.
uitzicht op de Donau en Budapest
Uitzicht op de Donau en Budapest

Einde van de middag de laatste oefenpot tegen YBL. Kennelijk waren de jongens van het WOC enigzins van slag, want er werd met 25-15 verloren ...  Na het diner richting de kamer en slapen om 21.30 uur.

 

Vrijdag 9 mei 5e dag:

Op deze dag geen training op de club YBL, maar de laatste training van deze stage vond plaats op het Margareta eiland. Met de tram nummer 61 en nummer 6 aangekomen rond 09.30 uur, werden we welkom geheten door de trainster van KSI Ildi. Zij begeleidde ons door het bad. Op dit moment wordt het bad totaal gerenoveerd voor het komende EK waterpolo, later in deze zomer. Het hoofdbad staat danook zonder water. Onze training vond plaats in een ander 50 meter bad op het complex. Na de training richting het restaurant, waar we een wederom een volledig 3 gangen warme maaltijd voorgeschoteld kregen.
Een heerlijke 3-gangen lunch
Een heerlijke 3-gangen lunch

Even na 13.00 uur richting het vliegveld om vervolgens om 18.00 uur te landen op vliegveld R'dam-Den Haag.