WOC kleding

Het WOC was uitgenodigd om deel te nemen aan een internationaal jongens toernooi in Hongarije, voor de leeftijdscategorie 1997/1998. Deelnemende teams komen uit Oostenrijk (nationale jeugd team onder 18 jaar), Hongarije (Tatabánya en Székesfehérvár) en het WOC Alphen. Deze stage vond plaats van 4 april – 9 april 2012.

 

Woensdag, 4 april 2012, 1e dag
Was vandaag wel een beetje erg vroeg op om het busje te halen. Normaal zijn de jongens rond half 8 in het zwembad in Alphen om te gaan trainen, deze ochtend was het 05.00 uur verzamelen op het parkeer terrein van het zwembad. Iedereen was keurig op tijd en WOC busje en auto van Eric vertrokken om even over 5 uur, op weg naar Eindhoven. Daar liep alles volgens schema en we vlogen om 08.30 uur richting Hongarije om vervolgens 2 uur later te landen. De landing was niet erg spectaculair, maar het toestel van Wizzair bleek wel behoorlijk (zij)wind gevoelig.

De hele trip was mede georganiseerd door Miklos aangezien we te gast zijn bij zijn “oude” club in Hongarije en we verblijven in zijn geboorteplaats Székesfehérvár. Ook lekker makkelijk om te onthouden, zo’n plaatsnaam. Het plaatsje ligt ongeveer 1,5 uur rijden van het vliegveld. We zijn per luxe bus opgehaald en gebracht naar ons hotel. Om half 1 zaten we aan de lunch ; een echte goulash schotel werd ons geserveerd en dat smaakte iedereen wel !

Na de lunch en even wat uitpakken op de kamers, met de bus naar het zwembad om de eerste training af te werken. Lekker even de reis er uit gezwommen en nog een half uurtje gespeeld tegen de plaatselijke jeugd.

Jongens met begeleiders in het zwembad van Székesfehérvár
Jongens met begeleiders in het zwembad van Székesfehérvár

Van het zwembad naar het hotel is het ongeveer een kwartier lopen. Trouwens heerlijk weertje om het centrum lopend te verkennen. Het was vandaag rond de 20 graden met een lekker zonnetje. Om half zeven wederom warme maaltijd gegeten. De bordjes waren allemaal leeg. Er zit nog wel wat tempo verschil in het nuttigen van de maaltijden…. Na diner nog een klein blokje om en vroeg naar bed, want iedereen is duidelijk wat vermoeid van het vroege opstaan.

Donderdag, 5 april 2012, 2e dag
Na het ontbijt om 08.30 uur dit keer te voet naar het zwembad, kris kras door de woonwijken en wel een drietal Spar winkel gepasseerd te zijn, opwarmen voor de ochtendtraining van 10.00 – 12.00 uur. Het laatste uurtje gespeeld tegen het Oostenrijkse nationale jeugdteam < 18 jaar. Letterlijk en figuurlijk een maatje te groot, maar onze jongens beten goed van zich af.

Lunch ging er wel in…
Lunch ging er wel in…

Na de warme lunch een klein uurtje rust om vervolgens naar de bowling baan te gaan met de Oostenrijkers en de Hongaren. Iedereen kreeg volop de gelegenheid om daar zijn kunsten te vertonen met tussen door een geserveerde pizza.

Het was vandaag trouwens, tegen de verwachtingen in, prachtig weer. De temperatuur liep op naar 25 graden en de zon scheen volop. Van 18.00 – 19.30 uur samen met de plaatselijke jeugd getraind en nog een half uur gespeeld tegen Székesfehérvár. De jongens van het WOC raken al iets meer gewend aan het grote veld…

Na de avondsessie snel naar het hotel om te eten, nog een rondje te lopen en om 21.30 uur in het bedje te liggen. Morgen begint het toernooi. We spelen om 18.15 uur tegen Székesfehérvár.

Vrijdag, 6 april 2012, 3e dag
Op deze ochtend zelfde schema als vorige dag ; na het ontbijt richting zwembad om te trainen in het 50 meter zwembad van Székesfehérvár. Malessy voelde zich gisterenavond niet helemaal lekker, maar heeft vanochtend weer meegetraind. Om 12.30 uur weer een bordje met goulash of zoiets naar binnen gewerkt. De jongens eten allemaal prima en passen zich ook wat het voedsel, goed aan. Na de lunch iedereen op de kamers om even te rusten of wat te leren. Later in de middag de voorbespreking en een kopje soep.

We speelden vanavond tegen de thuisclub Székesfehérvár < 15 jaar. In het begin liep het nog wat stroef, maar naar mate de wedstrijd vorderde, kregen onze jongens meer vat op de tegenstander.

Het werd uiteindelijk een verdiende 10-8 overwinning.

Aanvoerder Tim de Mey (1997)
Aanvoerder Tim de Mey (1997)

Vandaag gespeeld :

17.00 uur Oostenrijk < 18 jaar - Tatabánya 15-13
18.30 uur Székesfehérvár - WOC Alphen 8-10

 

Alle Hongaarse competities onder de 15 jaar worden gespeeld op een normaal speelveld (30 meter) met een speeltijd van 4 x 8 minuten. De landelijk jeugd competities in Hongarije bestaan uit 16 ploegen. Er zijn categorieën onder 13,15,17 en 19 jaar. In de meeste categorieën zijn er 2 afdelingen ; een wat sterkere en een wat minder sterkere. Groot voordeel voor de Hongaren is dat er weinig teams zijn waarover de trainingsuren verdeeld moeten worden en dat de opleidings programma’s over voldoende uren beschikken. De jongens trainen bij de meeste clubs meer dan 2 uur per dag.

Zaterdag, 7 april 2012, 4e dag
Vandaag stonden er 2 wedstrijden op het programma ; in de ochtend tegen het Oostenrijkse nationale jeugdteam. De Oostenrijkers hebben hun jeugd trainer en bondscoach meegenomen. Doelstelling van hen is om aansluiting te krijgen met de B landen. Er worden op dit moment in Oostenrijk veel 50 meter baden opgeleverd en met name in Salzburg en Wenen tracht men waterpolo op de kaart te zetten. De jongens van het nationale Oostenrijkse jeugdteam onder de 18 jaar trainen allemaal 2 uurtjes per dag.

Het was dan ook geen schande dat onze jongens met 6-12 verloren van de Oostenrijkers. Na een uurtje of 2 rust, werd er tegen Tatabánya gespeeld. De jongens van het WOC onder de 15 jaar, lieten zich niet imponeren en sleepten er een gelijk spel uit : 13-13.

Even elkaar oppeppen voor de wedstrijd
Even elkaar oppeppen voor de wedstrijd

Na de wedstrijden richting hotel om te eten en de ober weer de nodige complimenten te geven. Het eten in het hotel smaakt iedereen erg goed ….

Rondje lopen na het eten en dan rond de klok van 10 naar bed.

Vandaag gespeeld :

WOC Alphen - Oostenrijk onder 18 jaar 6-12
Székesfehérvár - Tatabánya 8-9
WOC Alphen - Tatabánya 13-13
Székesfehérvár - Oostenrijk onder 18 jaar 6-16

 

Zondag, 8 april 2012, 5e dag
De jongens konden vandaag “uitslapen” tot 08.30 uur, ontbijtje wegwerken en op deze ochtend stond een herstel training op het programma. Rustig even de tijd genomen om op de kant oefeningen te doen en in het water uit te zwemmen na alle inspanningen van gisteren. De meeste jongens zijn (nog) niet gewend om 2 wedstrijden op 1 dag te spelen op groot veld met een speeltijd van 4 x 8 minuten.

Na de ochtend training een warme lunch in het hotel. In de middag hadden de jongens de keuze om wat te leren of de stad te verkennen. Niet dat er veel open was op eerste paasdag, maar de jongens hebben toch wat cultuur kunnen snuiven in Székesfehérvár. De historie van de stad gaat meer dan 1000 jaar terug en dat is goed te zien aan alle interessante gebouwen en musea. Na de 2e wereldoorlog heeft Székesfehérvár zicht ontwikkeld als de meest ontwikkelde sportstad van Hongarije. De voetbal club Videoton bereikte de finale van de UEFA cup en speelde toen tegen Real Madrid. Het plaatselijk voetbal team behaalde het Hongaarse kampioenschap in 2011. Ook basketbal en IJshockey zijn bijzonder populair in Székesfehérvár. Over enkele dagen start het wereld kampioenschap ijshockey voor mannen onder de 18 jaar. Alle landen verblijven tijdens het WK in “ons” hotel.

Van 17.00 – 19.00 uur hebben we samen met de Hongaren getraind en een oefenwedstrijd gespeeld. Was een prima afsluiting van de stage.

team foto

 

Na het diner nog een blokje om en vervolgens naar bed.

Maandag, 9 april 2012, 6e dag
Op deze 2e paasdag weer terug naar Nederland. In plaats van een training was er een bespreking gepland waarbij Eric een presentatie gaf over het nieuwe zwembad AquaRijn en over het programma wat de sporters van het WOC in het AquaRijn gaan volgen. Ook werd er tijdens de bespreking de aandacht gelegd welke aspecten bij de individuele sporter nog verbeterd kan gaan worden in de toekomst.

Broekjes en shirts ruilen
Broekjes en shirts ruilen

Net voor het vertrek nog even een Hongaarse warme maaltijd genuttigd opgediend door de ober die wel van een circustrucje houdt…. Om half 6 in de middag landden we in Eindhoven. De jongens gingen per WOC busje naar Alphen.

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde trip met een prima organisatie in Hongarije, goede resultaten en een prima sfeer.

Foto's van deze stage staan in het WOC foto-album